Ονειροκρίτης νύφη

Αρχική » Όνειρα » Ονειροκρίτης νύφη
Ονειροκρίτης νύφη


Το όνειρο στο οποίο εμφανίζεται νύφη είναι παραδοσιακά ένα όνειρο διφορούμενης ερμηνείας, γιατί ερμηνεύεται εντελώς διαφορετικά ανάλογα με το αν είδατε τη νύφη μόνη, ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ή ακόμα κι αν εσείς που είδατε το όνειρο με μια νύφη είστε άντρας ή γυναίκα.
Έτσι, σύμφωνα με τον παραδοσιακό ονειροκρίτη αν στο όνειρο δείτε μια νύφη μόνη της χωρίς γαμπρό, είναι κακός οιωνός και προμηνύει αρρώστιες και στενοχώριες.
Η ίδια ερμηνεία ισχύει αν δεις την νύφη να κλαίει απαρηγόρητα.
Αν είστε νέα γυναίκα και ονειρευτείτε πως είστε η ίδια νύφη, ο ονειροκρίτης λέει ότι είναι σημάδι πως γρήγορα θα λάβετε κληρονομιά με την προϋπόθεση ότι το όνειρο σας άφησε ευχάριστη αίσθηση.
Αν όμως είσαστε δυσαρεστημένη, θα έχετε στο μέλλον απογοητεύσεις.

Για μια νύφη που θα δει στο όνειρό της ότι δίνει φιλιά σε κάποιους, το όνειρο αυτό σημαίνει ότι θα έχει πολλούς φίλους και απολαύσεις.
Αν ετοιμάζεστε για να γίνετε σύντομα νύφη, και δείτε στο όνειρο να σας φιλούν, σημαίνει ότι θα έχετε καλή υγεία και οικονομική ευμάρεια.
Αν παντρεμένη γυναίκα δει όνειρο ότι είναι νύφη και της μιλάει η Παναγία, ο ονειροκρίτης πολλά ευχάριστα και σημαντικά γεγονότα σύντομα (π.χ. μπορεί να είναι έγκυος).
Αν μια νύφη ονειρευτεί πως ήταν αδιάφορη προς τον άντρα της, είναι σημάδι ότι πολλά άτυχα περιστατικά θα συμβούν στη ζωή τους.

Κατά τον παραδοσιακό ονειροκρίτη αν ονειρευτείς να στολίζουν μια νύφη και είσαι ανύπαντρος, τότε θα παντρευτείς σύντομα μια ωραία και φτωχή κοπέλα.
Αν είσαι παντρεμένος ή παντρεμένη και δεις νύφη, τότε να ξέρεις ότι ο γάμος σου είναι σε κίνδυνο από απιστία.
Αν ονειρευόμαστε οτι είμαστε παντρεμένοι, ενώ δεν είμαστε στην πραγματικότητα, αυτό συμβολίζει κάποιο είδος δέσμευσης στη ζωή μας από φιλικά ή στενά συγγενικά πρόσωπα.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι φιλάτε νύφη, σημαίνει ευτυχισμένη συμφιλίωση ανάμεσα σε φίλους.

Αν ονειρευτείτε πως φιλήσατε νύφη που φαινόταν πολύ σκεφτική και άρρωστη, είναι σημάδι ότι δε θα είστε ευχαριστημένος με την επιτυχία σας και την ενέργεια φίλων σας.
Μια άλλη ερμηνεία είναι, ότι αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν γάμο σημαίνει δέσμευση, αρμονία ή κάποια μεταβατική περίοδο. Περνάμε κάποια σημαντική φάση στη ζωή μας. Το όνειρο επίσης αντανακλά την ένωση ξεχωριστών ή αντίθετων πλευρών του εαυτού μας. Ιδιαίτερα, είναι η ένωση των αρσενικών ή θηλυκών πλευρών του εαυτού μας. Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του ατόμου, που παντρεύεστε, αφού αυτά είναι, που πρέπει να κοιτάξετε να ενσωματώσετε στον εαυτό σας.
Ιδιαιτέρως πολύπλοκο είναι το όνειρο όπου παντρευόμαστε κάποιον του ιδίου φύλου, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, συμβολίζει το ναρκισσισμό του χαρακτήρα εκείνου - εκείνης που είδε αυτό το όνειρο.
Αν βλέπουμε ότι μας κάνουν πρόταση γάμου σημαίνει ότι μια κατάσταση θα λάβει χειρότερη τροπή.
Αν ονειρευόμαστε ότι παντρευόμαστε κάποιον συγγενή μας προμηνύει καυγάδες και διαμάχες, καθώς και προβλήματα ή απώλειες.
Αν δούμε ότι παντρευόμαστε τον/ην πρώην μας σημαίνει ότι έχουμε δεχθεί πλευρές αυτής της σχέσης κι ότι έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Εναλλακτικά σημαίνει ότι μια παρούσα σχέση μας έχει κοινά με την προηγούμενη σχέση μας με τον/ην πρώην. Παρόλα αυτά δε θα κάνουμε τόσα πολλά λάθη.

Αν ονειρευτούμε ότι βλέπουμε έναν κανονισμένο γάμο σημαίνει ότι νοιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, που δε θέλουμε. Αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε φωνή ή κάποια επιλογή στην κατάσταση. Λάβετε υπόψη πως μια πραγματική κατάσταση σας κάνει να νοιώθετε άπραγος κι άφωνος.
Αν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι ο γάμος της γίνεται με μυστικότητα για διάφορους λόγους, σημαίνει ανεπιθύμητα γεγονότα και αποτυχίες.
Αν ονειρευόμαστε ότι παντρευόμαστε κάποιον συγγενή μας, αυτό προμηνύει καυγάδες και διαμάχες, καθώς και προβλήματα ή απώλειες.
Αν πρόκειται να παντρευτείς και ονειρεύεσαι σχετικά με το γάμο σου τότε στα όνειρά σου αντικατοπτρίζεται το άγχος της οργάνωσης του γάμου.
Διαμάχες για τις λεπτομέρειες του γάμου, η ένταση με τους συγγενείς, ο φόβος της δέσμευσης και η απώλεια της ανεξαρτησίας σου είναι πιθανό να προκαλούν τέτοια όνειρα μήνες πριν τη μέρα του γάμου σου.

Αν ονειρευτούμε τη νύφη μας σημαίνει ότι ένα ασυνήθιστο και απρόσμενο γεγονός θα μας δώσει είτε πολύ μεγάλη ευτυχία ή δυστυχία, ανάλογα με τη συμπεριφορά της στο όνειρο.
Αν ονειρευόμαστε ότι έχουμε διαπράξει διγαμία σημαίνει ότι έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα να ζυγίσουμε τις επιλογές μας και πάρουμε μια απόφαση ανάμεσα σε δύο επιλογές.
Αν βλέπουμε ότι παντρευόμαστε έναν δίγαμο άντρα σημαίνει ότι μας κάποιος στη ζωή μας μας έχει παραπλανήσει. Αυτό το άτομο ανήκει στα κοντινά μας πρόσωπα.
Αν ονειρευτείς ότι είσαι καλεσμένος σε γάμο ίσως μάθεις για απώλεια φίλου ή συγγενή ή θα λυπηθείς για την κακοτυχία φίλου σου ή κοντινού συγγενή. Το να δει κανείς ότι παρευρίσκεται σε γάμο, είναι προμήνυμα ότι σύντομα θα βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση που θα του προξενήσει στεναχώρια και καθυστέρηση στην πρόοδο.

Αν δεις ότι παρακολουθείς μια μεγαλοπρεπή γαμήλια τελετή, θα πάρεις δυσάρεστα νέα για συγγενικό σου πρόσωπο. Γενικά, αν δεις άλλον να παντρεύεται, ίσως κινδυνέψει στο άμεσο μέλλον.
Κατά μια άλλη έννοια, ο γάμος στο όνειρο συμβολίζει μια νέα αρχή ή αλλαγή στη ζωή σου.

Πολλές φορές αν ονειρευτούμε γάμο, είναι στην κυριολεξία η ανάκλαση της επιθυμίας μας να παντρευτούμε, αλλά καθώς ο κόσμος των ονείρων δεν έχει νομικές τυπικότητες, ακόμη και κάποιος παντρεμένος μπορεί να ονειρευτεί ότι παντρεύεται (κάποιον-α άλλο-η), όπου αυτό θα δείχνει κάποια προτίμηση ή επιθυμία της στιγμής (και καμιά φορά ολοκληρωτική επιθυμία) για αυτόν τον άλλο(ή την άλλη) που βλέπουμε να γίνεται σύζυγός μας στο όνειρο!
Επίσης, ο γάμος συμβολίζει, από κάποιο σημείο και έπειτα, μια απώλεια ελευθερίας η οποία πιθανόν να μας απασχολεί στην πραγματική ζωή και να εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο στα όνειρα!

Σχετικά όνειρα και οι ερμηνείες τους

  • Ακόμη ένα τυπικό όνειρο με «αντίστροφη» ερμηνεία με εξαίρεση την περίπτωση όπου φοράτε νυφικό, αλλά είστε με παρέα και όχι σε γάμο, στην οποία περίπτωση θα έχετε ευχάριστες συναντήσεις.

  • Το φιλί στα όνειρα έχει πολλαπλές ερμηνείες και έχει σχέση με τα άτομα τα οποία εμπλέκονται, καθώς και την "αίσθηση" που μας αφήνει το εν λόγω όνειρο.

  • Η κλασική ερμηνεία του ονείρου αυτού, παραπέμπει σε συζυγικές και ερωτικές απιστίες.

  • Αν δείτε ότι παντρεύεστε σε όνειρο, και δεν πρόκειται για επικείμενο γεγονός ή κρυφή επιθυμία, θα έχετε ευνοϊκές εξελίξεις σε υποθέσεις που σας απασχολούν.

  • Το δαχτυλίδι, στα όνειρα, όταν αυτό δεν αντικατοπτρίζει κάποια εσωτερική επιθυμία, προοιωνίζει σχεδόν πάντα δυσκολίες και βάσανα.

11 Σχόλια

#1 -

Καλημέρα,ειδα στο ονειρό μου μια αγνωστη νυφη να φευγει για τον γαμο της και ημουν χαρουμενη που την ειδα,ειχα γλυκο συναισθημα γτ ενιωθα οτι παει να κανει κατι καλο!ειμαι ελευθερη τι να σημαινει αυτο;

#2 -

Καλημερα....ειδα μια παλια μου φιλη, εχουμε χαθει τωρα να φοράει νυφικο. Ημασταν στο σπιτι της κ μου εδειχνε της φωτογραφιες του γαμου της (η κοπελα ειναι ηδη παντρεμενη) δεν ηταν στεναχωρημενη, ουτε κ χαρούμενη.εγω ειμαι ελευθερη...τι σημαίνει αυτό το όνειρό . Ευχαριστώ πολύ

#3 -

ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ. ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑΜΙΕΣ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑ ΣΕ ΛΑΣΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΞΥΠΝΗΣΑ. ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ

#4 -

Γειά σας!!!ονειρεύτηκα οτι με χτενισε μθα γνωστή μου η οποία δεν είναι Κομμώτρια κ στην αρχή δεν μου άρεσε το χτένισμα έπειτα την φώναξα να μου το αλλάξει κσι μου λέει θες στο καθρέφτη Πόσο ωραία είναι κ τα άφησα!!!στην συνέχεια σκεφτόμουν να παρω τηλέφωνο τον φίλο μου όπου και θα τον παντρευμουν στο όνειρο να δω αν πήγε στην εκκλησία για μα μην πάω πρώτη!!αλλά δεν πρόλαβα να κάνω το τηλέφωνο γιατί συνάντησα μια γνωστή μου ηλικιωμένη και με φιλάει και μου λεει:χρόνια πολλά!!ααααα!!!τι σου λέω χρόνια πολλά εσυ παντρεύεσαι!!!κ τότε ειδα οτι φορούσα νυφικό!!!στο όνειρο δεν ήμουν ουτε χαρούμενη ούτε στεναχωρημενη ουτε Εκκλησία είδα ουτε κόσμο!!!να ανησυχησω??είναι κατι κακό!??

#5 -

Είδα ότι παντρευόμουν το επί 4 χρόνια αγόρι μου και φορούσα λευκό νυφικό αλλά επειδή δεν μου έκαναν κάτι λευκά πέδιλα που είχα πάρει η μαμά μου μού πήρε μαύρες πλατφόρμες και όσο ήμασταν ακόμα στο σπίτι εγώ ήμουν θυμωμένη μαζί της και η πρεσβυτέρα της ενορίας που είναι οικογενειακή μας φίλη και καλεσμένη στο γάμο είπε ότι δεν είναι καλό να τα φορέσω και πως άμα τα δεις και ο παπάς θα θυμώσει σίγουρα και μπορεί να μην επιτρέψει να γίνει ο γάμος. (ο παπάς αυτός δεν ήταν ο άντρας της πάντως και θυμάμαι ότι μπήκε νευριασμένος στο σπίτι και έτρεχε στα δωμάτια σαν να μας άγιαζε..).Και έγραψα και στα παπούτσια μου από κάτω 7-8 ονόματα για να δούμε ποιο δεν θα σβηστεί και σκεφτόμουν να βάλω και της νεκρής θείας μου το όνομα που ήταν χήρα εν ζωή (σκοτώθηκε πριν 3 μήνες) και την οποία την είδα μετά στο τραπέζι και της είπα ότι είδα ένα άσχημο όνειρο, ενώ ήμουν στο γάμο μου και παντρευόμουν, ότι παντρευόμουν και για τα μαύρα παπούτσια και όλα.Της έλεγα δηλαδή όλα αυτά που ζούσα εκείνη τη στιγμή σαν να τα είχα δει όνειρο...όμως τα ζούσα όλα αυτά..και μου είπε κακά μαντάτα..Εκκλησία δεν είδα πάντως

#6 -

Καλημέρα! Ειδα πως ειχα παει σε ενα τελειο - τεράστιο - πολυυελή κατάστημα ρούχων και ειδα ενα γαμάτο νυφικό φόρεμα σε μπεζ χρώμα όλο δαντέλα και με φανταζόμουνα μεσα σε αυτό. Ημουνα λυπημενη όμως διότι δεν υπάρχει επικείμενος γάμος για να το αγοράσω και ήμουνα τέλεια!! (Και το γελοίο ειναι οτι με συνόδευε ο παππούς μου ( ισως επειδή εχω χάσει τον πατερα μου _γιος του_ και ηταν και ψυχοσάββατο?? )

Σελίδες