Ονειροκρίτης πηγάδι

Αρχική » Όνειρα » Ονειροκρίτης πηγάδι
Ονειροκρίτης πηγάδι


Το πηγάδι είναι ένα ισχυρότατο σύμβολο κατα τον ονειροκρίτη - και όχι μόνον στα όνειρα.
Το συναντούμε σαν βασικό στοιχείο αναφοράς στην εθνολογία, τη λαογραφία, τα δημοτικά τραγούδια κλπ.

Στη Φροϊδική ψυχανάλυση υποκαθιστά και συμβολίζει το γυναικείο γεννητικό όργανο. Στην καθημερινή μας ομιλία χρησιμοποιείται ως μεταφορικό δηλωτικό του ανεξερεύνητου βάθους.

Εύκολα λοιπόν διαπιστώνουμε τη μεγάλη ποικιλία σημασιών που επενδύονται σε αυτό. Κατά συνέπεια και η μαντική των ονείρων ερμηνεύει το πηγάδι με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Έτσι, αν δείτε στον ύπνο σας πηγάδι καλοχτισμένο, από το οποίο πίνετε καθαρό και νόστιμο νερό, να περιμένετε μεγάλες επιτυχίες στον οικονομικό τομέα και τεράστιες στον αισθηματικό.

Αν το νερό που βγάζετε είναι θολό και γλυφό, σύντομα θα υποστείτε αλλεπάλληλα και αλυσιδωτά πλήγματα που θα ξεκινήσουν από τον επαγγελματικό σας χώρο (πιθανή κατάρρευση των οικονομικών σας) και θα καταλήξουν στον αισθηματικό (πιθανός πικρός χωρισμός ή διαζύγιο).

Αν το πηγάδι ξεχειλίζει από νερό, θα δεινοπαθήσετε από διενέξεις και έριδες μέσα στην οικογένεια. Αν είναι ξερό, θα γευθείτε απογοητεύσεις και συγκλονισμούς.

Αν δείτε ότι πέφτετε σε πηγάδι, να περιμένετε αρρώστια ή ακόμη και θανατικό στην οικογένεια.

Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι ανοίγετε πηγάδι για να βγάλετε νερό -και μάλιστα βρίσκετε νερό- προμηνύονται μεγάλες τιμές και απολαύσεις.

Σχετικά όνειρα και οι ερμηνείες τους

  • Σαν το δοχείο και η δεξαμενή εξαρτάται η σημασία της κυρίως απ' το αν είναι γεμάτη ή άδεια.

    Αν λοιπόν είναι γεμάτη ευτυχία και επιτυχίες θα σας περιβάλλουν.

  • Αν δείτε στον ύπνο σας ότι είστε βρεγμένος, υπάρχει πιθανότητα να αναζητήσετε ευχαριστήσεις που θα σας φέρουν κοντά σε επιζήμιες καταστάσεις και αρρώστιες.

  • Αν δείτε ή μυρίζετε στον ύπνο σας πετρέλαιο, υπό οποιαδήποτε μορφή και χρήση, δυστυχώς δεν θα πρέπει να περιμένετε πλούτη και δόξες.

  • Το να ονειρευτείτε ατμόλουτρο σημαίνει δύστροπους συντρόφους, εκτός αν δείτε ότι βγήκατε μέσα από τους ατμούς, οπότε σημαίνει ότι οι δυσφορίες και τα προβλήματα θα είναι παροδικά.

  • Ο νεροχύτης είναι διφορούμενο σύμβολο στα όνειρα και εξαρτάται από την κατάσταση που θα τον δούμε.