Ονειροκρίτης πρώην - σχέση

Αρχική » Όνειρα » Ονειροκρίτης πρώην - σχέση
Ονειροκρίτης πρώην - σχέση


Τα όνειρα στα οποία εμφανίζετε μια πρώην αγάπη είναι πολύ συνηθισμένα, ειδικά μετά την πρόσφατη σύναψη μιας νέας σχέσης ή μετά από χωρισμό γιατί αυτή τη χρονική περίοδο είμαστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά. Αυτή η αίσθηση πηγάζει κυρίως απο την αβεβαιότητα , η οποία συνοδευει κάθε νέα αρχή και μερικές φορές κάποια ενδόμυχη ενοχή για την νέα σχέση. Τις περισσότερες φορές αυτά τα όνειρα δείχνουν εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα σε εσάς και τον/την πρώην σας, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι γραφτό να είστε μαζί ή ότι πρέπει να συναντηθείτε με το συγκεκριμένο πρόσωπο για να συζητήσετε, αλλά ότι πρέπει να κοιτάξετε εσωτερικά στην ψυχή σας, και να ξεκαθαρίσετε για το πώς αισθάνεστε πραγματικά απέναντι στον/ην πρώην.

Ας δούμε τώρα την ερμηνεία του ονείρου:

Αν είδατε στο όνειρό σας ότι είχατε θυμώσει με τον/την πρώην σας, σημαίνει ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ σας οι οποίες οδήγησαν τελικά στον χωρισμό, και το όνειρο σας συμβουλεύει να αποφύγετε τις διαμάχες.

Αν ονειρευτήκατε ότι ο/η πρώην σας, σας ζήτησε συγγνώμη ανεξαρτήτως λόγου, σημαίνει ότι υποστήκατε απογοητεύσεις στην σχέση σας.

Αν στο όνειρό σας βλέπετε ότι έχετε παιδί με τον/την πρώην σας, χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι βιώσατε καλές στιγμές στη σχέση σας και ότι θέλετε να συμβεί κάτι που θα σας βοηθήσει να είστε και πάλι μαζί.

Αν στο όνειρό σας βλέπετε τον/την πρώην σας σαν να είναι και πάλι ο σύντροφός σας, αλλά νιώθετε στεναχώρια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άλυτες εκκρεμότητες τις οποίες δεν έχετε ξεκαθαρίσει, και στην πραγματικότητα δεν επιθυμείτε να είστε πια μαζί. Άν ο σύντροφός σας νιώθει στενοχώρια στο όνειρο, τότε αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε τα ίδια συναισθήματα αλλά δεν το δείχνετε. Το συγκεκριμένο όνειρο είναι πιο συχνό στις γυναίκες, λόγω μεγαλύτερης συναισθηματικής ευφυίας.

Το να ονειρευτείτε ότι ο/η πρώην σας παντρεύεται, αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό έχει την επιθυμία να παντρευτεί ή το σκέπτεται.

Αν είδατε στο όνειρο ότι ο/η πρώην σας πεθαίνει, να περιμένετε τη σύναψη ενός νέου δεσμού ή ακόμα και γάμου, καθώς πρόκειται για ένα συμβολικό θάνατο.

Αν βλέπετε ότι εσείς απομακρύνεστε από τον/την πρώην σας, σημαίνει ότι θέλετε να απελευθερωθείτε από μια κατάσταση που είναι δυσάρεστη και ενοχλητική.

Το να ονειρευτείτε ότι ένας από τους εχθρούς σας είναι μαζί με τον/την πρώην σας, αυτό σημαίνει ότι πρόσωπα εκτός της σχέσης σας έπαιξαν αρνητικό ρόλο.

Το να ονειρευτείτε ότι ο/η πρώην σας, σας λέει ότι σας αγαπάει, σημαίνει ότι ακόμα τον/την αγαπάτε.

Το να ονειρευτείτε ότι ο/η πρώην σας, σας προσφέρει δώρο, σημαίνει χαρά κατά τον παραδοσιακό ονειροκρίτη.

Αν ονειρευτείτε ότι ο/η πρώην σας φεύγει και μετά επιστρέφει, αυτό σημαίνει ότι ακόμα σας αγαπάει αλλά είναι δυσαρεστημένος από τον χαρακτήρα σας ή τον τρόπο που του είχατε συμπεριφερθεί τον τελευταίο καιρό. Αυτό το όνειρο σας συμβουλεύει να αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οριστική διάλυση της σχέσης σας.

Αν στο όνειρό σας είδατε το σπίτι του/της πρώην σας, είστε ακόμα ευάλωτοι συναισθηματικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο και θα πρέπει να προσέξετε να μην πληγωθείτε περαιτέρω.

Αν στο όνειρο σας, φιληθήκατε με τον/την πρώην σας, η αγάπη σας για το άτομο αυτό δεν έχει παρέλθει. ΄Αν όμως δεν σας αρέσει το φιλί που σας δίνει, σημαίνει ότι θέλει να γυρίσει πίσω στη ζωή σας αλλά δεν τολμάει να σας πλησιάσει επειδή φοβάται την απόρριψη από την πλευρά σας. Αν φιλιόσασταν και κάποιος σας παρατηρούσε, σημαίνει ότι υπήρχε κάποιος στη σχέση σας, όπως ένας από τους γονείς σας ή τα αδέλφια σας ή τους φίλους σας που συνέβαλε αρνητικά για να τελειώσει η σχέση σας.

Αν είστε παντρεμένοι και βλέπετε στο όνειρό σας τον/την πρώην σας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην δημιουργηθούν τσακωμοί στην σχέση σας.

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε σεξ με τον/την πρώην σας, σημαίνει ότι ακόμη τον αγαπάτε και έχετε ακόμα εμμονή με αυτόν.

Αν ονειρευτείτε ότι κάποιος μιλά άσχημα για τον/την πρώην σας, σημαίνει ότι υπήρξαν κουτσομπολιά και συκοφαντίες στη σχέση σας.

Αν βλέπετε ότι ο/η πρώην σας προσπαθεί να γυρίσει πίσω, αλλά εσείς αντιστέκεστε, σημαίνει ότι ακόμη τον/την αγαπάτε, αλλά δεν του δίνετε την ευκαιρία να επιστρέψει καθώς υπάρχουν ζητήματα μεταξύ σας που δεν έχουν διευθετηθεί.

Τέλος αν φιλικό σας πρόσωπο, σας είδε σε όνειρο με τον/την πρώην - ανεξαρτήτως αν γνωρίζονται στην πραγματικότητα - , θα χρειαστεί να αφήσετε τα πράγματα να ηρεμήσουν γιατί ουσιαστικά επηρεάζετε τους γύρω σας μεταδίδοντας τους την συναισθηματική φόρτιση που έχετε.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχετε υπόψιν σας, ότι αυτού του είδους τα όνειρα δεν είναι σημάδια που σας λένε ότι ο/η πρώην σας θα γυρίσει πίσω, αλλά μια διαδικασία που χρησιμοποιεί το υποσυνείδητό σας για να σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Σχετικά όνειρα και οι ερμηνείες τους

  • Ακόμη ένα τυπικό όνειρο με «αντίστροφη» ερμηνεία με εξαίρεση την περίπτωση όπου φοράτε νυφικό, αλλά είστε με παρέα και όχι σε γάμο, στην οποία περίπτωση θα έχετε ευχάριστες συναντήσεις.

  • Η κλασική ερμηνεία του ονείρου αυτού, παραπέμπει σε συζυγικές και ερωτικές απιστίες.

  • Οι εκδρομές είναι πάντα ευχάριστες και φυσικά στην ερμηνευτική των ονείρων αποτελούν από τους καλύτερους οιωνούς!

  • Αν δείτε ότι παντρεύεστε σε όνειρο, και δεν πρόκειται για επικείμενο γεγονός ή κρυφή επιθυμία, θα έχετε ευνοϊκές εξελίξεις σε υποθέσεις που σας απασχολούν.

  • Το όνειρο στο οποίο εμφανίζεται νύφη είναι παραδοσιακά ένα όνειρο διφορούμενης ερμηνείας, γιατί ερμηνεύεται εντελώς διαφορετικά ανάλογα με το αν είδατε τη νύφη μόνη, ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη ή ακ