Ονειροκρίτης φίδι (ερπετό)

Αρχική » Όνειρα » Ονειροκρίτης φίδι (ερπετό)
Ονειροκρίτης φίδι (ερπετό)


Η παρουσία ερπετών στα όνειρα είναι αρκετά συχνή και εκφράζει κυρίως υπαρξιακές αγωνίες και σεξουαλικές ανησυχίες. Πρόκειται για βασανιστικά όνειρα που χαρτογραφούν τον εσωτερικό μας κόσμο και αποκαλύπτουν μια ζωή ανικανοποίητη, αγχώδη και ταραγμένη.

Στα όνειρα, τα φίδια συνήθως συνδέονται με την ανανέωση, την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση. Μπορεί να αντιπροσωπεύουν τον εσωτερικό μας κόσμο, τον θάνατο, την αναζήτηση της γνώσης, την αλλαγή ή την ανανέωση της ζωής.

Εάν ονειρευτείτε έναν φίδι που κινείται γρήγορα και επιθετικά, αυτό μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη σας να αντιμετωπίσετε κάτι με επιθετικότητα και αποφασιστικότητα. Επίσης, μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι στη ζωή σας που πρέπει να αντιμετωπίσετε από κοντά, όπως ένα πρόβλημα ή μια πρόκληση.

Εάν ονειρευτείτε έναν φίδι που είναι ακίνητο ή κοιμάται, αυτό μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη για ανάπαυλα και χαλάρωση. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι αισθάνεστε αδράνεια ή ότι δεν μπορείτε να βρείτε κίνητρο για να κινηθείτε μπροστά.

Εάν ονειρευτείτε ότι περπατάτε σε έναν δρόμο και σας διασχίζει ένας φίδι, αυτό μπορεί να συμβολίζει ότι θα αντιμετωπίσετε κάποιο εμπόδιο ή πρόκληση στο μέλλον. Ενώ αν το φίδι διασχίζει το δρόμο σας, μπορεί να υποδηλώνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε το εμπόδιο αυτό με αποφασιστικότητα και να συνεχίσετε την πορεία σας.

Εάν ονειρευτείτε ότι παίζετε με ένα φίδι, αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για περισσότερη διασκέδαση ή εξερεύνηση στη ζωή σας. Επίσης, μπορεί να υποδηλώνει την ανάγκη για πιο δημιουργική έκφραση ή πειραματισμό σε κάποιο πεδίο της ζωής σας.

Αν, παρ' όλα αυτά, δείτε στον ύπνο σας μεγάλα ερπετά, σημαίνει ότι μπορείτε να ελπίζετε σε καλύτερες μέρες.

Αν δείτε ότι σας δαγκώνει φίδι είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα, οι εχθροί σας θα εκδηλώσουν μια επίθεση αποτελεσματική και καίρια.

Αν κατατροπώσετε ένα φίδι που σας απειλεί, θα υπερισχύσετε σε κάποια διαμάχη ή κάποιο ευχάριστο γεγονός θα σας συμβεί.

Τα φίδια (οχιά, σαΐτα, δεντρογαλιά, πύθωνας, κόμπρα, βόας) και γενικότερα τα ερπετά αποτελούν μια από τις πιο συνήθεις φοβίες των ανθρώπων και γιαυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολη η ερμηνεία τους στα όνειρα.

Η αίσθηση που μας αφήνει ένα όνειρο με φίδι είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αποκρυπτογράφηση του καθώς, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι ερμηνείες των ονείρων μπορούν να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και επίσης να επηρεαστούν από το περιβάλλον, τα συναισθήματα και την προσωπική εμπειρία του καθενός.

Σχετικά όνειρα και οι ερμηνείες τους

  • Τα ερπετά στα όνειρα έχουν συχνά διφορούμενη ερμηνεία και εξαρτάται από τι είδατε ακριβώς.

  • Ζώα που βόσκουν αμέριμνα, υποδηλώνουν καθαρή συνείδηση και απρόσκοπτο μέλλον.

    Ζώα ταραγμένα και άγρια, προοιωνίζουν αναποδιές που δύσκολα θα ξεπεράσετε.

  • Η καρφίτσα στον ύπνο μας υποδηλώνει αναστάτωση.

    Αν δείτε πολλές καρφίτσες σκορπισμένες σας περιμένουν οικογενειακές ή επαγγελματικές διαταραχές.

  • Το πρήξιμο - φούσκωμα στα όνειρα έχει ανέκαθεν μια πολύ περίεργη ερμηνεία και θεωρείται καλός οιωνός.

  • Αν δείτε γεράκι που πετάει στον ουρανό, πάνω από το κεφάλι σας, θα έχετε τύχη και ευμάρεια.

195 Σχόλια

Εικόνα oneirokritis

#1 -

Καλησπέρα,
επικείμενο κίνδυνο υποδηλώνει αυτό το όνειρο που υπάρχει περίπτωση να παραβλέψεις επειδή έχεις στραμμένη την προσοχή σου αλλού. Προσοχή στον πραγματικό κίνδυνο και όχι στα φαινόμενα!

#2 -

Γεια σας! Είδα στο όνειρο μου πως βρισκόμουν στο σπίτι μου και είχα σε ενα μικρό κουτάκι πολλά φιδάκια διαφορων χρωμάτων αλλα ηταν μικρα σαν σκουλικια. Εβγαλα δύο απο το κουτί και τα ξανά εβαλα μεσα αλλά μετα απο λίγο είχαν βγεί όλα εξω. Εγώ άρχισα να τα σκοτώνω με μία παντόφλα. Ενα φιδι που ειχε χρώμα χρυσό, γαλάζιο και κόκκινο όταν το χτύπαγα έκανε εναν ηχο σα να πέφτουν νομίσματα. Οταν ειχα σκοτώσει περίπου τα μισά ένα μεγαλο κόκκινο ασπρο φίδι άρχισε να πνίγει το σκυλί μου και εγω το έπιασα απο την ουρά και το εκοψα στα δυο με τα χερια μου. Μετα συνεχισα να σκοτώνω τα φιδάκια με την παντόφλα ώσπου δεν έμεινε κανένα.

Εικόνα oneirokritis

#3 -

Καλησπέρα,
αντιπαραθέσεις και μικρο τσακωμούς προμηνύει το όνειρο σου στο μέλλον με ανθρώπους που καταφέρονται εναντίον σου πισώπλατα.

#4 -

Σε ένα καινούργιο σπίτι που θα εμένα με τον 5χρονο μικρό μου (τα αλλά μου παιδια δεν ξέρω που ήταν) (ούτε ο σύζυγος μου). Το δεύτερο βράδυ ανακαλυψα ένα σωρό άσπρα και κόκκινα φιδακια με μαύρα στίγματα και μια κίτρινη γραμμή σε κάθε στίγμα. Σε διάφορα μεγέθη. Αφού σκότωσα μερικά πατώντας τα με το πόδι, κάποια στιγμή ένα με δαγκωσε, και είχε αφήσει μέσα στο σώμα μου κάτι σαν το κεντρί της μέλισσας το οποίο και έβγαλα, ενώ είχε αφήσει 3 τρύπες στη σειρά. Ο μικρός μου, δεν με άκουγε που του έλεγα να μην κυκλοφορεί ξυπόλυτος και τον δάγκωναν και αυτόν. Παράλληλα, ένα μεγάλο ερπετό που βρισκόταν σε μια καμάρα στον κήπο έπιασε ένα μικρό παιδΚι της γειτόνισσας για να το φάει, και το παρακάλεσα να το αφήσει αφού του υποσχέθηκα ότι θα του αγόραζα την επόμενη μέρα 20 κιλά κρέας για να φάει... Αυτά. Τι να σημαίνουν άραγε;

#6 -

Καλησπέρα είδα στο όνειρο μου οτι ειμουν σε δάσος και ενώ είχα σκοντάψει ξαφνικά εμφανίστηκε μια κομπρα ήταν όρθια και απλα με κοίταζε δεν μου επιτέθηκε . Αν ξέρετε τι σημασία του ονειρου παρακαλω ας μου απάντηση κάποιος

Ευχαριστω Κώστας

Σελίδες